Bij ons 38

Nieuwsbrief Accolade

 

Uw Mening Telt

Wij werken iedere dag aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Regelmatig vragen wij uw mening over ons werk. In de rubriek ‘Uw mening telt’ geven bewoners een cijfer over onze dienstverlening. Dit cijfer en de ervaring gebruiken we om te leren en ons werk beter te doen. Dit keer vertelt mevrouw Voogd uit Sneek over haar ervaringen met de reparatie van de gootsteenlekkage.
 
Mevrouw Voogd belde voor een gootsteenlekkage. Nadat het reparatieverzoek was opgelost, vulde ze de vragenlijst in over onze dienstverlening. Ze is positief verrast over de vriendelijkheid van de vakman.
Lees hier het hele interview.
 

Een woningbrand overkomt mij niet… Toch?

Een woningbrand overkomt mij niet.’ Dat denken veel mensen... Toch krijgt de brandweer in Nederland jaarlijks duizenden meldingen van brand in een flat of woning. Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw huis brandveiliger te maken.
 
Brandweer Fryslân deed eind 2017 en in 2018 het project ‘woningchecks 18 minuten-plus gebieden’. Ze checkten gebieden waar de brandweer er theoretisch gezien langer dan achttien minuten over doet om ter plaatse te komen. Ook in een aantal dorpen met woningen van Accolade gingen medewerkers van de brandweer bij huurders langs. De uitkomsten van deze check kunt u lezen in het artikel.
Lees hier het hele artikel
 

Vijftig jaar tevreden wonen

Op 5 mei hingen de vlaggen uit in Heerenveen. ‘Even dacht ik dat dit voor mij bedoeld was’, grapt de heer Feenstra. Op 5 mei 2019 was het vijftig jaar geleden dat hij voor het eerst over de drempel stapte van zijn huurwoning aan de Azaleastraat. Wat gaat de tijd snel. ‘Ik huurde het huis destijds voor 121,20 gulden per maand. Dat waren hele andere tijden.’
 
We staan op de stoep van de woning aan de Azaleastraat. In onze handen een bos bloemen en taart. Want er is wat te vieren. Niet iedereen woont al vijftig jaar in dezelfde huurwoning van Accolade.
Lees hier het hele interview.
 

Wilt u van huis ruilen in vakanties? Vul de vragenlijst in!

Van huis ruilen is een leuke en betaalbare manier om op vakantie te gaan. U bespaart veel kosten voor overnachtingen. En u bent toch even helemaal weg van huis. Een andere omgeving doet ons vaak goed.
 
Samen met woningcorporatie Woonborg uit Drenthe willen we onderzoeken hoe onze huurders denken over het ruilen van huis voor een vakantie. Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Vul dan de vragenlijst in. Het kost u ongeveer twee minuten. Invullen kan tot 1 augustus.
Ga hier naar de vragenlijst
 

Repair Café Heerenveen: repareren werkt!

Een tweede leven voor uw spullen, hoe mooi is dat? Repareren is goed voor uw beurs en voor het milieu!
 
Repair Cafés zijn er in heel Nederland en ook in Heerenveen. Ervaren vrijwilligers repareren er gratis uw kapotte huishoudelijke apparaten, speelgoed en andere gebruiksvoorwerpen. U kunt iedere 1e en 3e woensdag van de maand van 9.30 -12.00 uur terecht bij het Repair Café. U bent van harte welkom in Trinitas, Coehoorn van Scheltingastraat 1, 8442 EZ Heerenveen. Kijk voor meer informatie ook op de website: www.repaircafeheerenveen.nl. Graag tot ziens!
Meer info over het Repair Café
 

Nieuwbouw aan de Wietske Tademalaan in Joure

Wij bouwen zestien zeer energiezuinige, gasloze huurwoningen aan de Wietske Tademalaan 1 t/m 29 in Joure. Ze komen in de plaats voor de verouderde vijftien woningen uit 1960. De peildatum ging in per 1 april 2019. Dit betekent dat bewoners nu een jaar de tijd hebben om met voorrang nieuwe woonruimte te vinden.
 
De woningen aan de Wietske Tademalaan zijn verouderd. Daarom besloten we in gesprek te gaan met de bewoners. Margriet Nauta, Medewerker Wijken en Buurten vertelt: ‘Bewoners kennen hun eigen woning het beste. Daarom gingen we bij de huurders thuis op bezoek. We vroegen de mensen wat fijn is aan de woning en wat beter kan’.
Lees hier het hele nieuwsbericht
 

Ons bestuursverslag staat online

Met trots presenteren we u ons bestuursverslag 2018. U leest hoe we ons inzetten voor betaalbaarheid, duurzaamheid, zeggenschap en verbinding met andere partijen.
 
Bekijk ons bestuursverslag.
 

Neem een kijkje in het Huis van Heden

Uiteindelijk willen we allemaal graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Platform GEEF (Gezondheid Expertise en Educatiecentrum Friesland) is een samenwerkingsverband van 16 participanten. Zij proberen met hulp van woonzorgtechnologie het langer thuis wonen mogelijk te maken.
 
Het Huis van het Heden is een ruimte in de NHL Hogeschool te Leeuwarden, ingericht als woning. In deze ruimte presenteert GEEF oplossingen die veiliger, toegankelijker en comfortabeler wonen mogelijk maken. Denk hierbij aan camerabeveiliging, het op afstand regelen van verlichting, het gebruik van personenalarmering en nog veel meer. U kunt een bezoek brengen aan het Huis van het Heden en de oplossingen zelf ervaren.
Bekijk de website van GEEF

Scootmobiel of elektrische fiets aanschaffen?

Overweegt u een scootmobiel of elektrische fiets aan te schaffen? Voorkom teleurstellingen en houd rekening met het volgende:
 
Bekijk of er ruimte is om uw scootmobiel of fiets te stallen. Dit is er niet altijd. Vraag ons daarom altijd van tevoren wat de mogelijkheden zijn. Vanwege de veiligheidseisen mag uw scootmobiel of elektrische fiets niet op de galerij of in de gemeenschappelijke ruimte staan. Kijk ook naar de oplaadmogelijkheden. Ons advies is een model te kiezen waarbij u de accu kunt loskoppelen. Zo laadt u de accu gewoon in uw eigen woning op.
Meer weten? Kijk op www.accolade.nl/scootmobiel
 

Nieuwbouw 37 sociale huurwoningen bouwen in Franeker

We gaan met Gemeente Waadhoeke 37 sociale huurwoningen bouwen op de voormalige scholenlocaties aan de Maarten Oostwoudstraat en de Noorderbleek. De stedenbouwkundige opzet is woensdag 15 mei gepresenteerd aan omwonenden tijdens een inloopbijeenkomst. Het is de bedoeling dat er energiezuinige woningen komen voor kleine huishoudens.
 
De gemeente maakte samen met ons een stedenbouwkundige opzet voor beide locaties. Ook de huurdersvereniging Franeker is akkoord met de opzet. Direct omwonenden zijn per brief uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst in De Stiselpot. Zij konden de stedenbouwkundige schetsontwerpen bekijken, hierover vragen stellen en voorstellen doen.
Lees hier het hele nieuwsbericht
 
Afmelden van deze nieuwsbrief