Nieuwsbrief Accolade

Bij ons 37

Help de vogels de winter door!

Een groene omgeving is mooier en gezonder. Ook u kunt helpen de omgeving groener te maken. De komende tijd plaatsen we steeds een artikel rondom dit onderwerp #groenisgroen.
 
De winter in Nederland is onvoorspelbaar. Vaak gematigd, maar soms ook periodes met strenge vorst of sneeuw. Los van de weersomstandigheden, zijn vogels altijd blij met een beetje hulp van de mens voor wat betreft het zoeken naar voedsel. Wijkbeheerder Henk Bergsma legt uit wat u kunt doen.
Lees hier het hele artikel
 

Rubriek: ‘Uw mening telt’

Wij werken iedere dag aan de kwaliteit van onze dienstverlening. In de rubriek ‘Uw mening telt’ geven bewoners een cijfer voor onze dienstverlening. Dit cijfer en de ervaring gebruiken we om te leren en ons werk beter te doen. Dit keer vertelt de familie Haven uit Joure over hun ervaringen bij het betrekken van hun woning.
 
De familie Haven verhuisde vorig jaar naar hun nieuwe woning in Joure. Op de vraag wat wij kunnen verbeteren geven zij aan: ‘Er vonden werkzaamheden plaats waarover jullie ons beter mochten informeren.’
Lees hier het hele interview
 

’t Furmerushofke onthuld op opleverfeest Furmerusstraat

Op 8 maart 2018 startte de bouw van 33 gezinswoningen aan de Furmerusstraat in Sneek. Nu bijna een jaar later, op 5 februari, vierden we het opleverfeest. Dit deden we samen met VDM Woningen, bewoners, gemeente Súdwest-Fryslân, de architect en andere belanghouders. Ook de kinderen van de Johannes Postschool uit Sneek waren erbij.
 
We vroegen de bewoners ideeën in te sturen voor een naam voor het binnenterrein. Deze naam werd op 8 maart onthuld. Voor de bekendmaking van deze naam versierden de kinderen een onthullingsdoek.
Lees hier het hele nieuwsbericht
 

Eerste huurwoning Kop van Midden opgeleverd

Ongeveer tien maanden geleden startte de bouw van 70 energiezuinige woningen in Kop van Midden in Heerenveen. Op 15 januari ontving mevrouw Veenstra als eerste de sleutel van haar nieuwe huurwoning uit handen van Jeriça Hartholt, onze directeur-bestuurder. ‘Ik ben heel blij met de nieuwe woning. Ik zit op de hoek, mooi vrij!’
 
De woningen zijn zeer energiezuinig door goede isolatie en het gebruik van zonnepanelen. In de oorspronkelijke plannen zouden de woningen nog niet gasloos worden. Henny de Ruiter, medewerker Wijken & Buurten van Accolade vertelt: ‘We zijn blij dat het gelukt is de woningen toch all-electric te maken. Wel zo duurzaam’.
Lees hier het hele nieuwsbericht
 

Gezellig opleverfeest Wederik

Woensdag 19 december was het gezellig aan de Wederik in Heerenveen. Samen met Dijkstra Draisma vierden we de oplevering van de 36 nieuwe woningen. Niet alleen stonden we stil bij de nieuwbouw. Het was ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de buurt. Zowel de bewoners van de nieuwe huizen, als andere bewoners van de Wederik waren uitgenodigd.
 
We trakteerden de bewoners op appeltaart. Onze directeur-bestuurder Jeriça Hartholt vertelde hierbij: ‘Appelgebak staat voor gezelligheid. Met elkaar in contact komen. Het is ook een link naar de appelboom en de andere fruitbomen die in de buurt zijn geplant'.
Lees hier het hele nieuwsbericht
 

Waarom ventileren dé oplossing is voor vochtproblemen

Veel reparatieverzoeken die we binnenkrijgen gaan over vocht en schimmel. Oorzaak is altijd een te hoge vochtigheid. Hoe komt dat? En wat kunnen we eraan doen?
 
‘Mijn huis is oud en vochtig’ horen we vaak. Maar dat u in een oud huis woont, is meestal niet de oorzaak van het vochtprobleem. Zuinig stookgedrag en onvoldoende ventilatie wél. Dus: ook in oude huizen kunt u veel leed voorkomen. Een vochtige lucht ontstaat niet alleen door koken, drogen van de was en douchen. Het komt ook bijvoorbeeld door ademen en transpireren. Nieuwbouwhuizen zijn in de beginjaren vaak extra vochtig. De materialen waarmee ze gebouwd zijn bevatten bouwvocht. Dat moet nog verdampen.
Lees hier het hele artikel
 

Accolade en Bouwbedrijf Lont bouwen 16 all-electric woningen in Heerenveen

Woensdag 19 december ondertekenden wij en Bouwbedrijf Lont bv het contract voor de bouw van 16 energiezuinige huurwoningen op het terrein aan het Breedpad in Heerenveen. Voor Bouwbedrijf Lont is dit het eerste woningbouwproject wat zij volgens het zogenaamde KLUER-concept ontwikkelen en bouwen.
 
De woningen komen op het voormalige terrein van ijzerhandel Smit aan het Breedpad in Heerenveen. Bouwbedrijf Lont ontwikkelde het plan samen met Alynia Architecten. De huizen zijn erg energiezuinig door een zeer goede isolatieschil en het gebruik van zonnepanelen. Ook zijn de huizen all-electric.
Lees hier het hele nieuwsbericht
 

Nieuwe provinciale klachtencommissie

Samen met de andere Friese woningcorporaties kozen we ervoor om per 1 januari de behandeling van klachten in handen te leggen van een Provinciale klachtencommissie. Dit is efficiënter en komt de onafhankelijkheid van de commissie ten goede.
 
Heeft u een klacht? De eerste stap is om een klacht door te geven aan ons. Dit kan op verschillende manieren. Bent u het niet eens met de afhandeling van de klacht door Accolade? Dan kunt u terecht bij deze klachtencommissie. U kunt uw klacht schriftelijk (per e-mail of per brief) indienen bij de secretaris van de Provinciale klachtencommissie: e-mail: secretariaat@klachtencommissie.frl brief: Postbus 103, 8860 AC Harlingen
Lees hier het hele nieuwsbericht
 

Stijgende energieprijzen zorgen voor hogere servicekosten

Woont u in een appartementencomplex van Accolade? Dan betaalt u ons elke maand een bedrag aan servicekosten. Onder servicekosten vallen bijvoorbeeld kosten voor schoonmaak en kosten voor gezamenlijk gebruik van elektra en water. U heeft vast gehoord dat de energieprijzen dit jaar stijgen. Dit heeft gevolgen voor de servicekosten. En de kosten voor gas.
 
Waarom stijgen de energiekosten? De overheid verhoogt de belasting op energie. Zo is het tarief voor de ODE (Opslag Duurzame Energie) meer dan verdubbeld. De ODE is een overheidsheffing voor investeringen in de Nederlandse energiehuishoudingen en in duurzame projecten. Ook stijgen de netbeheerkosten. Daarnaast gaan de energietarieven omhoog. Dit komt door een stijgende olieprijs.
Lees hier het hele nieuwsbericht
 

Feestelijke opening nieuwbouw Nachtegaalstraat

Op 5 november vond de officiële opening van het nieuwe flatgebouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten plaats. Drie jaar na de explosie staat er een nieuw, zeer energiezuinig gebouw. We vierden dit met de bewoners, aannemer Jorritsma Bouw, gemeente Smallingerland, architect Team4 en andere bouwpartijen. In een festival sfeer, buiten op het binnenterrein, blikten we terug en keken vooruit.
 
Zo stonden we eerst stil bij de reden van de nieuwbouw. De heftige gebeurtenis van de explosie op 27 december 2015 waardoor een groot deel van de toenmalige flat instortte. Na het terugblikken door directeur-bestuurder Rein Swart feliciteerde wethouder Eric ter Keurs de nieuwe bewoners met deze mooie nieuwe plek.
Lees hier het hele nieuwsbericht
Afmelden van deze nieuwsbrief