Bij ons 36

Nieuwsbrief Oktober 2018

Nieuwe rubriek: ‘Uw mening telt’

Wij werken iedere dag aan de kwaliteit van onze dienstverlening. In de rubriek ‘uw mening telt’ geven bewoners een cijfer over onze dienstverlening. Dit cijfer en de ervaring gebruiken we om ons werk beter te doen. Deze keer vertelt mevrouw Teuben uit Drachten over haar ervaring met de reparatie van het slot van haar voordeur.
 
Mevrouw Teuben en haar partner wonen sinds 2011 in hun levensloopbestendige woning in Drachten. Op 14 september kwam de vakman langs om het slot van de voordeur te repareren. Het slot was in augustus vervangen en vertoonde sindsdien problemen.
Lees hier het hele interview
 

Insecten: de aard (is) van het beestje

Wij maken ons sterk voor een duurzame wereld. Daarom maken we onze woningen steeds energiezuiniger. Maar de omgeving waar die woningen staan is minstens zo belangrijk. In de tuin van het Schippershof in Heerenveen plaatsten we een insectenhotel. Wijkbeheerder Henk van Dijk legt uit waarom ook in uw tuin een insectenhotel onmisbaar is.
 
Insecten zijn niet altijd geliefd. Ze zoemen, irriteren en prikken. Toch zijn ze onmisbaar. De laatste jaren kregen insecten het moeilijker. Dat komt niet alleen door landbouwgif, plagen en ziektes. In tuinen hebben insecten ook minder nestel- en overwinteringsplekken. Tuinen liggen vol tegels of tuinmeubels, buitenkeukens en kunstgras. Rommelige plekjes waar insecten in kunnen huizen zijn er steeds minder.
Lees hier het hele artikel
 

In gesprek met bewoners Oudeschoot

Zaterdag 13 oktober was het De Dag van het Huren. We stonden met onze Straatbuzz in Oudeschoot. Hier gingen we in gesprek met onze huurders. Mensen kwamen met verschillende vragen naar ons toe. Zo stelden ze vragen over huurtoeslag, een tweede toilet op de verdieping en we voerden kleine reparaties meteen uit.
 
Tussen 12.00 en 14.00 uur was iedereen van harte welkom. Medewerkers van verschillende afdelingen stonden klaar om vragen te beantwoorden. Kinderen vermaakten zich op het springkussen. Een pizzawagen zorgde voor lekkere Italiaanse pizza’s. Al met al een geslaagde middag.
Lees het hele nieuwsbericht
 

Prijswinnaar #Groenisgroen

Ook in de zomer ging de actie #groenisgroen door. Want een groene omgeving is mooier en gezonder. Jullie plaatsten vele voor- en na foto’s van groene tuinen en balkons op onze Facebookpagina. Mevrouw van der Vliet-Hielkema uit Drachten is de gelukkige winnares van de tuinbon!
 
Ondanks haar hoge leeftijd tuiniert ze nog graag. Ze woont in een flat. Dagelijks is ze te vinden in de tuin bij het woongebouw. Deze fleurt ze op met bloemen. Op deze manier kunnen ook andere bewoners genieten van deze mooie plek. En ook de insecten en vlinders zullen haar dankbaar zijn. Van harte gefeliciteerd!
 

Eerste sleutel overhandigd aan bewoners Furmerusstraat

Op 3 oktober ontvingen mevrouw Zijlstra en haar dochter Kim uit handen van directeur-bestuurder Jeriça Hartholt de eerste sleutel van hun nieuwe huurwoning. Het is een van de 33 zeer energiezuinige woningen die VDM Woningen in opdracht van ons bouwde. De woningen staan aan de Furmerusstraat in Sneek. Mevrouw Zijlstra: ‘We zijn reuzeblij met deze woning. De bedoeling is dat ik hier blijf wonen totdat ik naar het bejaardenhuis kan!’
 
De verhuur van de woningen verliep soepel. ‘Er is veel vraag naar betaalbare, energiezuinige huurwoningen. Er kwamen dan ook veel reacties op de woningen’, vertelt Jeriça Hartholt.
Lees het hele nieuwsbericht
 

Word regioraadslid van De Bewonersraad!

De Bewonersraad vertegenwoordigt bijna 31.000 leden in Friesland. De gemeenten zijn onderverdeeld in zes regio’s, elk met een eigen regioraad. De regioraadsleden zijn de ‘ogen en oren’ van de vereniging. Met hun informatie weet De Bewonersraad wat er in de regio speelt. De regioraadsleden krijgen een actieve rol binnen de vereniging.
 
Wat vinden bewoners van een renovatie? Worden onderhoudsklachten niet goed opgelost? Dit soort informatie koppelt een regioraadslid terug naar de regiomanager van De Bewonersraad. Voor de nieuwe regioraad zoeken we kandidaten. Er is een inwerkprogramma en u ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Wilt u meedoen? Voor vragen of een belangstellendenformulier kunt u bellen met Gea Herz: (058) 216 54 57.
Uitgebreide informatie vindt u op de website van de Bewonersraad
 

Veldje in Jubbega omgetoverd tot bloementuin

De voormalige schapenweide aan de Bramenstraat in Jubbega is een mooie bloementuin geworden. Alle bewoners van de huizen om het veldje dachten mee. Het resultaat mag er zijn: een diverse duurzame tuin. Tijdens een zonnige high tea vierden we woensdagmiddag 19 september samen met de bewoners dit mooie resultaat.
 
Vorig jaar bedachten de bewoners van de Bramenstraat en Berenklauw samen met ons ideeën om het terrein te vullen. Vanaf het begin was er veel enthousiasme. Vanuit al die ideeën kwam hovenier Buitengewoon met het voorstel van een wilde tuin. Leuk om naar te kijken en fijn voor bijen en vlinders.
Lees het hele nieuwsbericht
 

40 huurwoningen per week voorzien van zonnepanelen

We zijn volop bezig met het plaatsen van zonnepanelen. Tot het einde van het jaar voorzien we 500 huurwoningen van zonnepanelen.
 
De 500 woningen liggen verspreid over ons werkgebied. Zo plaatsen we zonnepanelen in Drachten, Boornbergum, Jubbega, Joure, Sneek en Franeker. De plaatsing en aansluiting wordt gedaan door Tautus uit Heerenveen. Per huis gaat het om zes tot tien zonnepanelen. Het aantal is afhankelijk van de oppervlakte van het dak. Voor de huurders is dit zonder een directe tussentijdse huurverhoging of een eigen bijdrage. Tot nu toe doen alle bewoners mee.
Lees het hele nieuwsbericht
 
Afmelden van deze nieuwsbrief